Historie B&B Eindhoven City Lodge

Eerst was er een huis...

Het verhaal van de Bed and Breakfast begint in 2006 wanneer we een stuk braakliggend terrein van de gemeente Eindhoven kopen. Het 900 m2 grote kavel ligt ingesloten in een bestaande wijk, middenin de stad. In de hele historie van Eindhoven is dit stuk grond met zijn eeuwenoude eikenbomen nog nooit bebouwd geweest.

Ons eigen ontwerp wordt gebouwd: een 27 meter lang houten huis dat langs de eikenbomen loopt. Een half jaar later winnen we de publieksprijs bij de Eindhovense architectuurprijs! Als het huis af is, werken we 3 jaar lang aan de tuin. We draineren om de grote bomen te redden en zetten de tuin vol met inheemse struiken en planten die vogels en vlinders aantrekken.

... toen was er een 'schaftkeet'

In overleg met de aannemer blijft de ‘schaftkeet’ in de tuin staan. We zetten hem in een hoek van de tuin, een topplek met een prachtig uitzicht. Met behulp van mijn vader, een geweldige timmerman en klusser, knappen we hem op. De grijze keet wordt van binnen en buiten geschilderd, krijgt een terras en stapelbed en wordt een favoriete plek.

We besluiten om hem nog verder te ‘upgraden’ en er een B&B van te maken zodat er meer mensen kunnen genieten van ons paradijsje in Eindhoven! We zorgen voor isolatie, dubbel glas, verwarming, boxspringbedden, een groter terras, een aparte badkamer en een toilethuis. Nu is hij klaar en kunt u er ook van genieten! Kijk op kamer en prijzen voor meer informatie.