EINDHOVEN EN OMGEVING

de_stad_City_Lodge

Eindhoven stad

In Eindhoven zijn de laatste jaren echt goede ontwikkelingen gaande. Waar we voorheen letterlijk veel afbraken, zetten we nu in op design en worden industriële gebieden herontwikkeld tot hippe wijken. Zo zijn Strijp S en Strijp R leuke plekken met bijzondere winkels, eetgelegenheden, festivals en markten.

De stad heeft talloze restaurantjes, eetcafés, uitgaansgelegenheden, winkels, een filmhuis, bioscopen en zwembaden. Kinderen kunnen onder meer trampoline springen bij jumpingXL, skaten bij area51, boulderen bij Monk of zich uitleven in een van de vele speeltuinen.

Cultuur in Eindhoven

Het parktheater en het Philips muziekcentrum hebben hoogwaardige programmeringen en ook de agenda’s van de Effenaar, het Klokgebouw en de Dynamo staan vol goede (pop)concerten. Eindhoven heeft daarnaast verschillende musea, galerieën en ateliers.

Eindhoven organiseert ook talloze evenementen en festivals die plaatsvinden in de stad, op Aquabest en de IJzeren man. De Dutch Design Week (DDW) en GLOW trekken duizenden mensen en ook de Marathon van Eindhoven is een groot feest. Op Uit in Eindhoven leest u meer over wat Eindhoven te bieden heeft!

Musea_en_Design_Eindhoven_City_Lodge
Natuuur_City_Lodge

In de natuur

Eindhoven ligt midden in een streek met prachtige natuurgebieden zoals onder meer de Kempen en de Peel. U kunt heerlijk wandelen of lange fietstochten maken langs Brabantse bossen, heide en vennen. Uw eigen fietsen kunt u in onze overdekte fietsenstalling kwijt. Op het station verhuren ze fietsen.

In het buitengebied van Eindhoven kunt u kajakken over de Dommel. In een nabijgelegen dorp zit een verhuur die u naar het beginpunt van de tocht brengt. De Dommel heeft geen wilde stromingen maar het is heerlijk peddelen door een prachtige natuur langs weilanden vol koeien!