UIT IN EINDHOVEN

Restaurants_en_Uitgaan_Eindhoven_City_Lodge

Restaurants en uitgaan

Op loopafstand van onze Bed and Breakfast liggen veel restaurants, eetcafés, kroegen en andere uitgaansgelegenheden. U loopt in enkele minuten naar het Catharinaplein, de Dommelstraat, markt, Bergen en het Wilhelminaplein. Strijp S is slechts 10 minuten fietsen.

Het uitgaansleven speelt zich onder meer af op de markt en op het Stratumseind, nog geen 3 minuten lopen vanaf Eindhoven City Lodge. Alhoewel deze straat vol kroegen op een steenworp afstand ligt van onze B&B, hoort u bij ons niets en slaapt u heerlijk rustig!

Musea en design

Eindhoven heeft een paar musea maar die zijn dan ook erg origineel en interessant. Naast het Van Abbe museum (moderne kunst), hebben we het DAF museum, het Philips museum en het Eindhovens Openlucht Museum (over de Middeleeuwen).

De Design Academy en de Dutch Design Week (DDW) hebben Eindhoven behoorlijk op de kaart gezet als het gaat om ontwerpen en vormgeving. Tijdens de DDW zijn er tientallen locaties te bezoeken en is de hele stad in de ban en sfeer van design.

van_Abbe_Eindhoven_City_Lodge
Concerten_City_Lodge

Concerten en festivals

Zowel in als buiten de stad zijn er van het voorjaar tot en met het najaar veel evenementen, festivals en concerten te bezoeken. Deze vinden plaats in poppodia zoals de Effenaar, de Dynamo en het Klokgebouw maar ook buiten aan het water bij Aquabest of de IJzeren man.

Op evenementen vindt u meer informatie en data over onder meer het lichtfestival GLOW, de Philips lichtjesroute, Ameezing, Extrema Outdoor, de Marathon, Concours Hippique, andere sportevenementen, Guus Meeuwis en Eindhoven Culinair.